OPIS
Najwyższej jakości klasyczne ciasto Pandoro (pan d'oro), czyli drożdżowa babka waniliowa na naturalnym zakwasie o kształcie ośmiokątnej piramidy. Ciasto o żółto-złotej barwie i regularnej strukturze. Na zewnątrz intensywnie złocista. W opakowaniu saszetka cukru pudru do posypania babki. Tradycyjna babka bożonarodzeniowa, która powstała w Weronie. Zgodnie ze swoją nazwą pan d'oro oznacza "złoty chleb'" co odnosi się do złotych liści, które dekorowały ciasto podawane na bankietach w Weronie za czasów Republiki Weneckiej.
Opakowanie zawiera: 600 g ciasta, 30 g saszetki z cukrem pudrem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1651 kJ/393 kcal
Tłuszcz: 16 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,1 g
Węglowodany: 54 g
w tym cukry: 20 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: 7,5 g
Sól: 0,7 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘ, ORZECHY, inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Parametry:
Producent:
ALCE NERO (włoskie produkty)
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
FRACCARO SPUMADORO SPA
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
26.00
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
60
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
19.50
Masa netto (g):
600
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
19.50
Kraj pochodzenia:
Włochy
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Włochy
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
Orientacyjny termin przydatności:
04.04.2026
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.