OPIS
Bezglutenowa bułka tarta jest alternatywą dla tradycyjnej pszennej, tak często używanej w polskiej kuchni.
Do jej produkcji wykorzystano skrobię kukurydzianą i ziemniaczaną. Takie połączenie gwarantuje też ciekawe walory smakowe przygotowanych na bazie bułki panierek. Osoby nietolerujące glutenu mogą więc bez obaw cieszyć się smakiem np. tradycyjnie przygotowywanego kotleta.
Dodatkowo, bułka ta doskonale sprawdzi się w tradycyjnej pizzy sycylijskiej, gdzie stanowi bazę pod wykładany na wierzch ser.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1502 kJ/356 kcal
Tłuszcz - 4,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g
Węglowodany - 70 g
w tym cukry - 3,0 g
Błonnik - 8,0 g
Białko - 4,8 g
Sól - 0,76 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Parametry:
Producent:
BIOPONT (chrupki bezglutenowe)
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
BIOPONT KFT., BIOPONT UCTA 1, 2451 ERCSI
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
17.00
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
30
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
6.00
Masa netto (g):
200
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
9.50
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Kraj pochodzenia:
Węgry
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
Orientacyjny termin przydatności:
29.03.2026
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.