Darmowa dostawa od 140 PLN

Drożdże Turbo X-Pure 21,3%, 100L

Symbol: 02065

Dostępność: Mało

Cena: 75.12

Cena: 75.12

szt.
Zamówienie telefoniczne: 512550775

Dostępność i dostawa

Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
12
  • Odbiór osobisty 0
  • Paczkomaty InPost 12
  • Poczta Polska 15
  • Poczta Polska (Pobranie) 20
  • Kurier (Pobranie) 20
  • Kurier 35

Użycie drożdży Turbo X-Pure 21,3% 100 L to najlepszy sposób na uzyskanie dużej mocy w dużej ilości!

  • Duża moc - Turbo X-Pure to wysokiej jakości drożdże do nastawów wysokoprocentowych. Dzięki dużej odporności na alkohol zastosowana mieszanka drożdży i pożywki fermentuje aż do 21,3%!
  • Do nastawów cukrowych, owocowych i zbożowych - specjalnie skomponowana mieszanka nadaje się do fermentacji różnych surowców. Dzięki tym drożdżom z powodzeniem przygotujesz wzorcowe trunki zbożowe, owocowe oraz na bazie cukru.
  • Na 100 L nastawu - jedna saszetka drożdży Turbo X-Pure o tej gramaturze pozwoli Ci na przygotowanie 100 L nastawu.
  • Szybka i wydajna fermentacja - drożdże świetnie radzą sobie z przerobieniem nawet 36 kg cukru. W ciągu zaledwie 5-6 dni potrafią przefermentować 25 kg. 
  • Przyjemny zapach produktu końcowego.

Drożdże Turbo X-Pure 21,3% 100 L to jedyne na rynku drożdże fermentujące do 21,3% alkoholu i pierwsze na rynku przerabiające całkowicie 36 kg cukru w 100 L. Czysta moc i znakomita jakość! Z Turbo X-Pure proces fermentacji przebiega w sposób idealny - szybko i wydajnie. Ten produkt to mieszanka dwóch wysokoalkoholizujących, aktywnych szczepów drożdży gorzelniczych oraz odpowiednio dobranej pożywki, wspomagającej ich rozwój. Dzięki Turbo X-Pure z łatwością przygotujesz różnego typu nastawy: cukrowe, owocowe i zbożowe. Zaletą mieszanki jest również przyjemny zapach produktu końcowego. 

Jedna saszetka drożdży Turbo X-Pure o tej gramaturze wystarcza na 100 L nastawu, a w zależności od oczekiwanej zawartości alkoholu, wystarczy dodać od 25 do 36 kg cukru. By drożdże wykazały się pełnią swoich możliwości, istotne jest działanie ściśle według instrukcji podanej na opakowaniu. 

Sposób użycia:

Wybierz wariant fermentacji (patrz tabela). Do pojemnika fermentacyjnego wsyp I porcję cukru i rozpuść ją w odpowiedniej ilości letniej wody o temp. ok. 28⁰C. Następnie wsyp całą zawartość torebki i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowany roztwór poddaj fermentacji przez określoną w tabeli ilość dni (zgodnie z wybranym wariantem), w temp. 23⁰C.

Wariant   I II III IV
Alkohol [%]   15 17 19 21,3
Cukier [kg] Porcja (I) 25 20 20 20
Porcja (II)* - 8 12 10
Porcja (III)** - - - 6
Woda [L]   85 83 81 78
Dni   5-6 8-10 10-12 12-14

 

Po zakończeniu fermentacji nastaw klaruje się samoistnie. Niska temperatura sprzyja klarowaniu. 

 

 

 

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: